sunnuntai 6. helmikuuta 2011

It`s a Sunny day!

Oma ulkomaanmatkailu on jäänyt tosi vähälle, ja kun tätä reissua ruvettiin miettimään niin ei tarvinnut kauan harkita olenko mukana. Tämä porukka on saanut monet varmasti muuten laimeat bileet uusiin sfääreihin.

Oma autovalinta ei ollut millään tavalla harkittu. Olin asennoitunut jonkun kasarijapsin hankintaan. Listan kärjessä oli FA-korinen Mazda 323 farmari. Oli moinen talviautona 2007-2008. 1.5 isolohko, takaveto ja korin muotoilu vailla vertaa! Näitä ei kuitenkaan ollut markkinoilla juurikaan ja piti siis jättää se ajatus. Talvella 2010 tuli tarjolle moottorivikainen GB-korinen Mazda 626. Tuli puhetta töissä tästä reissusta ja elementtitehtaan paikkari heitti että voisi luopua ikuisuusprojektistaan. Kaasari tulvi, käynti vähän niin ja näin, pari mätäpaikkaa, ja jotain väljää palloniveltä tms. Ajatus moisella lossilla kruisailusta houkutteli, mutta oman motivaation vianetsintään tietäen jätin tämänkin. No oli tuon polttoainetaloudellisuuskin osasyynä.

Sitten tuli tämä tallin pihalla seisova beibe markinoille. Kampe alkoi kyllästyttää senaikaista omistajaansa ja lähti 50 euron korvausta vastaan. Pelastin tän palaamasta katuliikenteeseen. Joku hullu Haminalainen oli tulossa hakemaan tätä ja meinasi elvyttää. Oli kuulemma jäänyt samanlainen moottori ja laatikko jostain Primerasta ja oli istuttamassa niitä tähän.

Noh.. anyway. Ko. autolla käytiin hakemassa kardaani mun edelliseen pakuun Letkusta 2009 kesällä. Sen verran olin päässyt tutustumaan etukäteen. Kytkin luistaa kun kuormittaa lämpimänä, avain lähtee virtalukosta käynnissäollessa ja apparin parkki roikkuu. Virtalukko vaihtuu ja parkki jesarilla omaan koloonsa. Mietin vielä että mitä tuolle kykälle tekis. Käyn leimalla ja katon miltä se vaikuttaa. Jos luistaa kovin herkästi niin sitten joutuu ropaamaan. Korissa on kaikki punaisen sävyt, maali hilseillyt, lommoja kourallinen ja mätäpaikkoja vähän joka puolella. Senkin puolesta oiva peli tälle reissulle. Meinasin ottaa töistä talomaalia ja kiskoa telalla valkoiseksi. Logotarrat etuoviin ja jokunen sponssitarra sinnetänne. Vaan saas nähdä mitä se sanoo keväällä kun kaivan sen hangesta esiin ja käännän avaimesta..

2 kommenttia: