tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kajakki testikäytössä


Piti lähteä hieman ulkoiluttamaan saappia alastaroon FPDA:n kisoja katsomaan. Tästä sitten kuuli myös ryhmä Kisrsikan ja Reinikaisten väkeä ja vaativat oikein päästä istumaan saabin takapenkille 200km:n matkan.
Eihän siinä auttanut kun koukata vähän lisää matkaajia kyytiin Hyvinkäältä ja keula kohti Alastaroa. Matka meni vähän turhankin eleettömästi. Ei minkäänlaisia ongelmia pysyä muun liikenteen mukana tälläkään kuormalla, joka yllätti niin minut kun matkustajatkin. Moottoritielläkin saappi kykenee, 5 päällä ihan normaaliin 120:n matkavauhtiin, ja ehkä oltas kovempaakin menty, mutta jätetään ne nopeuskokeilut sitten saksan autobaanoille ;)

Saapashan sai siis tuossa joku viikko takaperin uuden kytkimen, ja Saab clubin foorumilta avunpyyntööni vastasi Juha, jonka kanssa ensin putsattiin kaasutin, säädettiin sytkä, ja paljon muuta pikkujuttua, myöhemmin hän vielä vaihtoi uuden kaasuttimen ja sääti venttiilit, ilmaiseksi! Harvassa tällaista harrastushenkisyyttä enää nykyään löytyy, kiitoksia vielä jos vaikka satut blogia lukemaan. Kuuppa on nyt toiminut mulla päivittäisessä ajossa viikon verran, 1000km takana. Enkä kertaakaan ole huoltoasemalta tankilta vielä päässyt illman että joku tulee kyselemään että mistä tällänen on löytynyt ja kertomaan että on myös aikoinaan omistanut moisen. Alastaroon mennessä Forssan ABC:lla tuli mies kertomaan että kolme on purettu ja kasattu tällaisia ja poistui paikalta kuin Horatio konsanaan, ilmekään värähtämättä.


Rengasongelma on minulla vielä ratkaisematta, saapin alla olevissa pyörissä on pintaa juuri ja juuri laillisen verran, ja paistotkin on varmaan 90 luvun alusta. Renkaat halkeamia täynnä että oikeen hirvittää. Autoa hankkiessani en tullut ees aajatelleeksi että eihän tuon kokoisia pyöriä enää juuri muissa kun näissä ja kuplissa käytetä, joten saatavuus on heikkoa.
Toki rahalla saa kaupasta uudet, mutta ymmärtänette ettei se tässä kohtaa ole kovin viisasta alkaa sijoittamaan useampaa satasta rengaskierrokseen.

Matkakuume on täälläkin kova. Saapasta on varusteltu muutamilla tupakansytytinpistokkeilla tulevia gadgetteja varten. Saabista löytyy myös 7” navigaattori TV-virittimellä ja kaikilla muilla mahdollisilla herkuilla, peittää muuten puoli tuulilasia. 
Soittimeksi löytyi edukkaasti LG:n mp3 soitin ja oviin upotin vähän isommat kajarit niin kuuluu musiikki moottoritievauhdeisssakin. 


Varustelu jatkuu....  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti