maanantai 6. kesäkuuta 2011

Niin vähän aikaa, niin paljon tehtävää..

Otsikko kertoo oleellisimman. Valmistautuminen reissuun on ollut tähän asti pääosin raha-asioiden hoitamista kuntoon. Työpaikka vaihtui pääsiäisen tienoilla ja uskoin vahvasti että edellisen työnantajan lopputilistä riittää tämän reissun läpi selviämiseen. Noh..niinhän siinä kävi että ne rahat meni ihan parin vanhan laskun hoitoon ja normaaliin elämiseen. Piti keksiä jotain mistä saisi suunnilleen saman verran rahaa tilalle. Ratkaisu löytyi läheltä. Yksi harrasteautoista oli jäänyt kesken ja motivaatio siihen oli kadonnut tyystin. Oli myytävänä julkisesti vuodenvaihteessa, mutta sillon ei kelvannut kenellekään. Tiesin että eräs tuttu etsii juurikin tuon mallista projektia itselleen. Saatiin hinta kohdalleen ja auto (tai se mitä siitä oli jäljellä) vaihtoi omistajaa. Siinä sen ongelman ratkaisu :)

Sitten..auto ja sen kunnostus. Paperit Temprasta tehtiin 17.4 ja tuolloin näytti että on reilusti aikaa laittaa italianorhi iskuun. Alkuun oli virtaa ja suurinosa korjauksista tehtiinkin ekana viikonloppuna. Vapun jälkeen ei ole tehty juuri mitään ja se kostautuu nyt. Onneksi isoimmat tuli tehtyä tosiaan jo heti alkuun. Viime viikon torstaina pääsin kaverin työpaikalle nosturille katsomaan viimeiset paikat kuntoon ja otettiin päästöt. Meininki oli että perjantaina olisi katsastus. No sehän meni aivan pieleen. Verkkopankki hukkasi yhden maksun ja pankissakin kuulivat vielä väärin viitteen niin se sitten jäi. Tänään oli se päivä kun kaikki oli kunnossa katsastusta varten. Eihän se leima kerralla tullut. Yksi ruostepaikkaus vielä ja toisen takapyörän akselinlaakeri oli väljä. Erikoisen mallinen ratkaisu tuossa se alatukivarsi-napayhdistelmä. Osakin löytyi 35 euron hintaan varaosaliikkeestä. Se on siis huomenna tiukka ilta kun pitäisi ehtiä paikkaamaan se ruostekohta, vaihtamaan se laakeri ja valmistella keskiviikko-illan maalaus.
Kyllä, luitte oikein. Väri vaihtuu. Ja tästä kiitokset paljolti Helsinkiläiselle Decovärille. Olin kuullut monesta paikkaa että on asiallinen pulju ja että sieltä kannattaa kysyä mitä heillä on tarjota. Soitin ensin ja selvitin mitä tarvitsen ja miksi. Menin paikanpäälle ja sain reilun purkin väriä ja ohentimen oikein sopivaan hintaan.
Värinvaihto kuitenkin siksi että meidänkin tiimillä on teema valittu ja nykyinen väri ei istu siihen. Auton ulkonäkö on pääpiirteittäin selvillä, mutta joitakin yksityiskohtia hiotaan vielä. Uusi lookki pitäisi olla valmis myöhemmin tällä viikolla. Älkää siis menkä kauas ;)
Miehistön vaatetus on suurin ongelma..ainakin toistaiseksi. Sitäkin mietitään ja yritetään löytää omannäköisiä rytkyjä :) Pari kontaktia on luotu ja luultavasti ehtii vasta ensi viikolla käymään ko. liikkeissä katsomassa heidän tarjontansa.

Lisää kuvia ja tarinaa siis tulossa aivan lähi-aikoina.  

1 kommentti:

  1. Laakeri vaihdettu. Todella työläs homma. Lauantaina ruostevaurion korjaus ja maalaus. Piti alunperin maalata tänään, mutta tuo laakerinvaihto vei 2 iltaa.

    VastaaPoista