torstai 5. toukokuuta 2011

Kevättä rinnassa

Kevät on täällä!

Kelit eivät vielä ole olleet kesäisiä paitsi pääsiäisenä lyhytkestoisesti, mutta selkeästi ihmisillä alkaa herätä keväinen mieli ja aletaan entistä aktiivisemmin miettimään lähestyvää reissua. Lähtöön ei ole kuin kaksi kuukautta aikaa ja se tulee vastaan todella pian.

Pääsiäisestä puheenollen, pitkäperjantaina noin 15-henkinen ryhmä Scrapyard Runin varmoja lähtijöitä kokoontuivat päättääkseen muutamista reissun kulmakivistä. Tämän palaverin pohjalta todetaan seuraavaa:

-Lähtö tapahtuu Viking Linen Turun satamasta lauantain 2.7. (laiva lähtee klo 21:00) ja olemme varhain sunnuntaiaamuna Tukholmassa, innosta pinkeänä starttaamassa pitkää savottaa. Kaunis ajatus on kahden ensimmäisen ajopäivän päätteeksi olla mahdollisimman eteläisessä Saksassa, jopa Itävallan puolella. Jos tämä kuulostaa optimistiselta, se todennäköisesti myös on sitä. Matkan todellinen luonne paljastuu jo parinsadan ensimmäisen kilometrin aikana.

-Ainoa "lukittu" matkakohde reitillä on Stelvio Pass Pohjois-Italiassa joka pitää sisällään maailmanmaineessa olevan tieosuuden, muun muassa Top Gear -TV-ohjelman isäntä Jeremy Clarkson on tätä osuutta ohjelmassaan ylistänyt yhtenä hienoimmista teistä maailmassa.

-Tavoite olla määränpäässä Gibraltarilla on tasan kaksi viikkoa lähdöstä laskettuna eli 16.7. Matkaa ilman eksymisiä ja muita yllättäviä kiertoteitä tulee noin 4300km.

-Jokainen lähtee paluumatkalle haluamallaan tavalla ja aikataululla. Merkittävä osa porukasta näyttää olevan jäämässä Etelä-Espanjaan rentoutumaan eri mittaisiksi ajanjaksoiksi ja olemme parhaillaan etsimässä sopivaa paikkaa yhteismajoitukselle. Jotain sopivan tilavaa, tyylikästä ja uima-altaalla varustettua huvilaa kaavaillaan.

-Muutamia väyliä autojen loppusijoituksen järjestämiseen on olemassa.


Allekirjoittanut ja kartturinsa Pete (App) ovat jo laivamatkansa varanneet niinkuin moni muukin autokunta, ja lennot varataan heti kun majoitusasia selviää. Malagasta pääsee huokeasti suoralla lennolla Helsinkiin, hinta huitelee 150e tietämillä jota pidän hyvin edullisena. Nähtäväksi jää miten hinnat ehtii muuttua...

Ai niin, kevään otin alunperin puheeksi siksi että kuten varmaan huomaat, blogin ulkoasu on uudistunut! Blogi pistettiin pystyyn talven kaamoksessa jolloin kaikki oli muutenkin synkkää ja harmaasävyistä, mutta tokihan aurinkoisella reissulla tulee olla aurinkoinen ilme. Näillä perusteilla, olkaapa hyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti