lauantai 7. toukokuuta 2011

Stelvio Pass

Odottavan aika on pitkä. Nyt on kuitenkin jo kahden kuukauden rajapyykki ylitetty, ja osa meistä istuukin jo matkalaukun päällä passia hypistellen. Suomen surkean jääkiekkopelin sijaan tulikin tutkittua ainoaa sovittua matkakohdetta koko reissulla - Stelvio Pass, Italia. Kyseessä on tie joka todettiin Top Gear ohjelmassa maailman parhaaksi autoilu pätkäksi, kunnes he löysivät toisen tien Romaniasta. Herrat Clarkson, May ja Hammond tosin tykittivät kyseistä pätkää hieman eri kalustolla. Meidän reissulla ei juuri Porschea, Lamborghinia tai Aston Martinia näy.

Koko tie on ainakin faktoina katsottuna silkkaa typeryyttä. Rakennettu 1820-luvulla, nousua melkein 1900m ja sisältää 60 neulansilmää. Se on toiminut valtioiden rajana ja siellä on sodittu verisiä taisteluita. Nykyään tie on kokonaisuudessaan Italian puolella, mutta Sveitsiin voi kai heitellä kiviä. No se nähdään sitten kun päästään sinne.

Kannattaa vilkuilla youtubesta muutama pätkä aiheesta, ainakin Top Gearin juttu joka löytyy tästä täältä. Tai yksi sadoista InCar kuvauksista joista ainakin yksi löytyy tästä. Melkoista settiä sanoisin minä.

Jotenkin minusta silti tuntuu, että eniten ainakin allekirjoittaneen järkkäri laulaa nimenomaan tuolla. Joka itseasiassa johtaa siihen suurimpaan kysymykseen, kumpi meistä oikein ajaa? Ehkä me vaihdetaan puolessa välissä.

5 kommenttia:

  1. Jos kumpikin tekee sitä mitä paremmin osaa, eli mä ajan ja sä kuvaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä mitää osaa ajaa. Pieksisin sut millon vaa mutkapätkällä. Takas maanpinnalle dnsf kovin päällepäsmäri.

      Poista
    2. En ole muuta väittänytkään, Pete on vaan meistä parempi kuvaamaan :D

      (mielenkiintoinen palaute liki vuoden takaiseen postaukseen btw)

      Poista
  2. Aja sä ylämäet. Mä ajan alamäet kun kerran osaan jarrutella.

    VastaaPoista
  3. Colt matkaan päästessään pesee sitten koko porukan tuolla pätkällä. Merilevän mutkaominaisuudet ovat kirjaimellisesti out-of-this-world!

    VastaaPoista