lauantai 9. heinäkuuta 2011

Tapahtumantäyteinen päivä, jotain ikävääkin

Täällä sitä ollaan, Välimeren rannassa Arenzanon kylässä Genovan kyljessä. Matka saavutti puolivälinsä viimeisellä etapilla tänne. Fiilis on melkoisen kahtiajakoinen, toisaalta hymyilyttää että täällä asti ollaan Alppien ylityksen ja kaikenlaisten sattumusten jälkeen. Toisaalta taas mieli on vähän harmistunut tämänpäiväisten tapahtumien vuoksi.

Aamu alkoi Bormiosta ja jo alkumatkasta Seatissa alkoi ilmetä käyntiongelmaa. Matka kuitenkin jatkui jotenkuten vaikka Seat prötäsi jatkuvasti kuorma päällä. Aki ja Niko kuitenkin sitkeinä sisseinä sanoivat että matka jatkuu ja pysyvät perässä. Poliisi-Saabista kytkin on lakannut toimimasta oikeastaan kokonaan ja liikkeellelähdöt olivat myrkkyä. Niitäkin päivän mittaan tuli reilusti, etenkin kun myöhemmin iltapäivällä osuimme Milanoon pahimpaan mahdolliseen aikaan keskelle viikonlopun alkuruuhkaa. Tunnin verran sitä helvettiä kesti, auton mitta kerrallaan edeten, mutta Tero kesti urheasti tämän tilanteen jossa itse varmaankin olisin dumpannut auton niille sijoilleen ja tilannut taksin lähimmälle lentokentälle. Varaosaa etsittiin ensin Leccosta, sitten Milanosta. Liki kaikkia kuviteltavissa olevia automerkkejä oli tien varsilla edustettuna muttei Saabia. Yllättävää, tai sitten ei. Milanosta virallinen liike löytyi mutta osia ei, eikä niitä löytynyt myöskään Ruotsin keskusvarastolta. Päätettiin luopua korjaamisesta ja jatkaa nykyisillä eväillä.

Sitten niihin huonoihin uutisiin. Meitä on enää kahdeksan autokuntaa. Kaikki matkaajat ovat tallessa ja hyvissä voimissa, mutta Seat-tiimi joutui jättämään leikin kesken ja siirtymään muiden autojen kyytiin matkatavaroineen. Seatin ongelma oli ilmeisimmin kaasuläpän asentotunnistin jonka liu'ut olivat kuluneet puhki ja siksi seokset olivat vaarallisen laihat pitkällä matkavälillä. Pari sytytystulppaa se oli jo sulattanut aiemmin ja tulpat olivat vitivalkoiset joka tarkistuskerralla. Sittemmin se alkoi nöyrtyä kuormalla ja lopettamispäätöksen kohdalla ei tahtonut pysyä käynnissäkään enää. RIP Seat.

-Tomi-

4 kommenttia:

  1. Olihan se väistämätöntä, että keskeytyksiä tulee. Tuskin kuitenkaan moni olisi uskonut, että kaikki autot pääsevät edes Italiaan saakka, en minä ainakaan. :)

    Koskas on lupa odotella seuraavaa videokoostepätkää? ;)

    VastaaPoista
  2. Rotta-Seatin muistoa kunnioittaen!

    VastaaPoista
  3. Videoita yritetään pykätä parhaan mukaan mutta Peten läppäristä kajahti laturin muuntaja toissapäivänä ja se oli pääasiallinen editointikone, omassani ei tahdo puhti riittää. Lisäksi päivät on olleet sen verran tapahtumantäyteisiä ja uuvuttavia että illalla rentoutuminen on vienyt kiinnostavuudessaan voiton videoiden pakertamiselta, sorry. :( Viimeistään määränpäässä on aikaa niitä leipoa mutta yritän toki ennenkin.

    VastaaPoista
  4. Aika hyvin sinällään, että eka autolaukeaa vasta nyt? Uskallan veikata että 4 autokuntaa pääsee perille :). Tsemmpiä!

    VastaaPoista